Ny vecka, nya trick

Världens äldsta rubrik, men låt gå. Klockan är snart åtta på måndagsmorgonen och jag dricker kaffe. Skall just hoppa i badkaret. Arbetet börjar först kl. 10 idag och det är hemmakontoret som gäller. Går ändå alltid ut en sväng innan jag börjar jobba, det får symbolisera min vanliga promenad till jobbet.

Under veckoslutet underhölls jag av Tiger King på Netflix. En otrolig story med karaktärer både större och mindre än livet. Vad jag älskar mänskor som inte är rädda för att vara för mycket, som bjuder på show och tar i så att byxorna spricker.

Jag har aldrig ogillat Nirvana, tvärtom, men jag minns när jag var på en spelning och Curt Kobain stod, nej satt, och möglade på scenen framför mig. Smutsigt hår och ryggen nedböjd och jag tänkte att det där vill jag inte se på, det där är ju som att se precis vem som helst från Finland som sitter och surar. (Det var elakt, jag vet ju att han var deprimerad så hatten av för att han tog sig upp på scenen.)

Tiger King sitter inte och stirrar i golvet, nej, han underhåller. Hundra poäng för det. Och ja, den här typen av entertainers vill man kanske inte ha i sitt riktiga liv, men nog på skärmen några timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *