Utmana hang ups

Månne jag inte skrivit om det här tidigare, kanske, men nu är jag igen i en fas där jag utmanar mina fixa idéer. Det är väldigt tillfredsställande att göra det och ger en en känsla av att ha bättre kontroll över sina tankar och kanske till och med känslor. Jag vet att alla här fixa idéer/hang ups. Här är några av mina:—  Jag mår illa av burkar och förpackningar som är mer än halvtomma.

—  Jag avskyr burkar och förpackningar som är slarvigt öppnade, får lust att slänga dem.

—  jag “kan inte” arbeta hemma, om det inte är helt städigt.

—  jag känner obehag om tvättkorgen är mer än halvfull med smutsiga kläder.

—  om jag bestämt mig för att springa en viss längd under en viss tid så är det omöjligt för mig att inte göra det. (Oberoende om jag fast skulle ha tappat ett ben på vägen.)

—  jag måste betala alla räkningar genast.

—  Mina fingrar vill alltid trycka på hissknappen tre gånger, för det känns som om budskapet säkrare går fram då.

Många har fixa idéer kring mat, att en rätt alltid måste tillredas på ett visst sätt eller att man alltid måste äta x tillsammans med y. Eller om man äter y så måste man dricka z till det annars är allt förstört. När det kommer till mat har jag inga ritualer eller fixa idéer, tror jag, men de lär annars vara de mest vanliga.

Det intressanta är att om man lär sig gå emot och inte följa sina impulser när det gäller fixa idéer så blir det bara lättare och lättare ju mer man gör det. Och det är sedan till nytta när man vill bryta riktigt skadliga mönster. Mina ovanor är ju nog ganska oskyldiga, det stör exempelvis inte så många om jag gärna betalar mina räkningar snabbare än snabbt. Däremot är det lite obekvämt att alltid måste städa och hålla på i hundra timmar innan jag kan sätta mig ner och arbeta. Den saken skall jag börja utmana till näst.

Ett svar på ”Utmana hang ups”

  1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the very same area of interest as yours and my visitors would really benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thank you!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *