Detta om detta – veckans bästa yogatips, en äcklig hemlighet om åldrande och en bedragerska


Plötsligt är jag inne i en ganska hetsig arbetsperiod. Bläddrade i min kalender och märkte att jag nästa gång skall in i klippet 7. 10. Det betyder att jag nu har fyra arbetsveckor på mig att skriva ihop min nästa podcast som skall bli en dokumentär om lurifaxaren, opportunisten och bedragaren Minna Craucher. För en vecka sedan hade jag aldrig hört hennes namn, men redan nu börjar hon kännas som en nära vän. Det är sällan, eller egentligen aldrig som jobbet flyter på så här bra. (Okej hade några bra stunder förra veckan, men nog är det ju också nu mycket motstånd om jag skall vara helt ärlig.)

Men mest går jag runt nu och är yr. Fick livets första brillor förra veckan, dagen innan jag fyllde 45. Jag är långsynt och har brillor med styrkan 1,5. Jag har nu ett par läsbrillor och ett par som är multikulti. Bägge har jag stora problem med. Det är som att jag nu just varken ser med eller utan brillor. Allt är bara suddigt och konstigt. Samtidigt märker jag att jag inte hör något heller och när jag nu varken hör eller ser inser jag att förståndet också är borta. Varför varnas man inte i god tid om att man kan bli gammal helt plötsligt? På en sekund! Och det är hemskt. Att  ha brillor är ju vansinnigt opraktiskt, värre än att gå runt med en väska som väger femtio kilo samtidigt som man måste låtsas som ingenting.

Men on a happier note så har jag plötsligt börja gilla att yoga. Jag yogar på Ohmygoodness på Vasagatan. Jag älskar det stället, speciellt att det kryllar av horor och hallickar utanför och att folk dricker öl på terasserna bredvid fastän klockan bara är tio på morgonen. (Hur orkar dom stiga upp så tidigt tänker jag?)

Jag får en starkt känsla av att jag är på lower east på Manhattan och jag älskar den känslan. Efter eller innan yogan brukar jag dessutom sitta och skriva en stund på cafét. Kom och säg hej om ni ser mig. (Men om ni har långtråkiga berättelser får ni inte störa mig för länge.)


4 svar på ”Detta om detta – veckans bästa yogatips, en äcklig hemlighet om åldrande och en bedragerska”

  1. Haha, måste bara inflika att jag älskar din beskrivning av Vasagatan… Jag gick nämligen och tänkte på detta just igår, men från en helt annan synvinkel ”gud vad oinspirerande att gå här åtta på morgonen, omgiven av strippklubbar och folk som röker” (jobbar på Wonderland så går alltid dit från Sörnäs-stationen). Men det beror ju HELT hur man ser på det, jag borde kanska anamma din Manhattan-referens istället 😉

    1. Hahah, tack för detta! jo nu får du njuta bara av NYC-fiilisen. Tycker annars att Wonderland verkar helt underbart, jag skall gå på studiebesök dit någon dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *