Mera energi

Varje dag tänker jag på alla som är hemma med små barn nu, eller äldre barn, eller med någon som behöver extra vård. Jag tänker på hur tungt det skulle vara, speciellt om man hade heltidsjobb vid sidan om. Och hur tungt det vore om man inte hade ett jobb och därför måste oroa sig över sin och familjens försörjning.

Ändå hoppas jag att det är okej om jag berättar att jag själv har det bra just nu. Jag märker att jag har lite mera energi än vanligt och jag tror att det beror på att jag som introvert inte behöver träffa så många IRL hela tiden. Det tokiga är att jag ju valt ett jobb som är extremt socialt, ett jobb som gör att jag ofta träffar människor och verkligen möter dem på djupet – ibland flera gånger per dag, exempelvis i form av djupintervjuer och samtal utanför intervjuerna.

Men, jag är tacksam över jobbet, vem vet hur mycket mindre jag hade upplevt om inte mitt arbetet hade tvingat mig ut i livet. Jag minns att jag lärde känna min första hemstad Borgå, först när jag började jobba på Borgåbladet. Plötsligt var jag ute i varje hörn och deltog i precis allt!

Me det sagt, jag är tacksam för varje dag just nu, samtidigt som jag gör allt jag kan för att hjälpa de som har det tungt . Jag är glad över att jag just nu har ork till det, inte ens våren gör mig ledsen, så som den brukar.

Foto: Vanessa Forstén för Svenska Yle

Fast vet ni vad, inte heller förra våren gjorde mig ledsen! Nu hoppas jag bara att jag inte plötsligt faller ner i ett svart hål, som ett straff för att jag skröt och höll på med hur bra jag har det. Jag skall aldrig glömma den gången jag i en tidningsintervju berättade om hu ”Yogan gör mig så gott, varje gång jag rullar ut mattan är det som att åka iväg på en resa”. Samma dag som jag såg artikeln publicerad började jag avsky att yoga.

True story.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *