Fancy

Sitter på en väns fancyga kontor och låtsas att jag inte alls är imponerad av hur snyggt det är, av läget som är så centralt att det nästan imploderar, av att det finns bastu! Av att jag just nu får pedikyr medan jag också låtsas jobba. Och att VDn just kom in och kastade guldtackor på alla som råkar vara på kontoret just nu. (Nej det vore ju egentligen inte så lyckat, vi säger att de två sista grejerna hittade jag på.)

Men ponera att man är en figur med en krävande familj som väntar på en där hemma, då kan man med gott samvete säga att man är på jobbet fastän man sitter i bastun och inte framför datorn. Alltså utan att ljuga kan man slippa ifrån allt möjligt bara genom att chilla i bastun. Så bra!

Men ja, det skulle vara roligt att någon gång jobba på ett snyggt kontor. Eller så inte, jag vet inte för jag har aldrig gjort det. Jag har mest jobbat på Yle och jag älskar det, men snyggt är det oftast inte. Vanligtvis ser ens office ut som ett avloppsrör eller något som brunnit på 70-talet.

Folk klär också ofta ner sig i sk. public service kläder från helvetet. Vi går oftast iklädda svettluktande tofflor, för små byxor och för stora skjortor som vi ärvt av någon avliden kollega.

Men tänk att sitta på ett snyggt kontor och se lite fancy ut! Ajaj, är det inte trevligt? Ni som vet? Eller blir man hämmad och måste stanna hemma de dagar man har fuldagar? Hur funkar det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *