Hittade i arkivet

I dag hittade jag ett väldigt märkligt klipp. Frida Lindholm hade en serie som hette något i stil med ”En dag som…”, av någon outgrundlig* anledning ville jag visa mig osminkad och så slapp som möjligt.

Allting i videon, förutom Frida, är så fult att det är obegripligt, men annars är det mesta som förr trots att det passerat åtta år.

https://areena.yle.fi/1-1754918

*Nej jag minns nog vad jag tänkte, att jag hellre ger en sämre än en bättre bild av mig själv. Jag tänkte att vi alla mår bättre när det inte är så snyggt och polerat hela tiden.

JOM0

En bra sak just nu – JOMO istället för FOMO. Joy of Missing Out. Brukar vara bra på det annars också, men nu just känner jag det konsant. Hur skönt det är att bara få vara hemma och veta att man inte missar Livets Bästa Happening.

Ny vecka, nya trick

Världens äldsta rubrik, men låt gå. Klockan är snart åtta på måndagsmorgonen och jag dricker kaffe. Skall just hoppa i badkaret. Arbetet börjar först kl. 10 idag och det är hemmakontoret som gäller. Går ändå alltid ut en sväng innan jag börjar jobba, det får symbolisera min vanliga promenad till jobbet.

Under veckoslutet underhölls jag av Tiger King på Netflix. En otrolig story med karaktärer både större och mindre än livet. Vad jag älskar mänskor som inte är rädda för att vara för mycket, som bjuder på show och tar i så att byxorna spricker.

Jag har aldrig ogillat Nirvana, tvärtom, men jag minns när jag var på en spelning och Curt Kobain stod, nej satt, och möglade på scenen framför mig. Smutsigt hår och ryggen nedböjd och jag tänkte att det där vill jag inte se på, det där är ju som att se precis vem som helst från Finland som sitter och surar. (Det var elakt, jag vet ju att han var deprimerad så hatten av för att han tog sig upp på scenen.)

Tiger King sitter inte och stirrar i golvet, nej, han underhåller. Hundra poäng för det. Och ja, den här typen av entertainers vill man kanske inte ha i sitt riktiga liv, men nog på skärmen några timmar.

Lunchsällskap för alla

Nytt för denna gång är att jag i dessa ”special times” sänder insta-live på @ylekultur varje dag kl. 12 finsk tid. Som lunchsällskap speciellt för alla som är isolerade helt solo. Tänkte också vara med nu på helgen.

Och bäst av allt sändningen sparas i minst 22h och frågor kan man skicka när somhelst, t ex som DM eller varför inte här.

Konceptet är enkelt, först äter vi lunch, sedan diskuterar vi.

https://www.instagram.com/ylekultur/

I´m back

Något generisk rubrik, men efter en paus på två-tre månader lever min sida igen. Under de femton åren-ish som jag bloggat har jag aldrig haft en längre paus än kanske två veckor. Kändes konstigt att vara utan min dagbok, men nu har jag den igen.